Home Team Klachten Therapieën Netwerken Praktijk Contact Nieuws Plattegrond
Manuele therapie
Kinderfysiotherapie
Hydrotherapie
Bekken(bodem) therapie
Lage rug- en bekkenpijn
Medische Trainings Therapie
Dry Needling
Manuele lymfdrainage
Sportfysiotherapie
Sportfysiotherapie

De opleiding tot master sportfysiotherapeut is een 3 jarige specialisatie na de basis opleiding fysiotherapie. De sportfysiotherapeut heeft aanvullende kennis over alle processen in het lichaam tijdens inspanningen( beweging), hierdoor kan hij sporters en cliënten goed begeleiden en adviseren bij problemen tijdens het bewegen.

De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in het begeleiden van zowel de recreatieve, als topsporter die weer zo optimaal en snel mogelijk wil gaan sporten na een blessure. Hiernaast heeft de sportfysiotherapeut kennis over het voorkomen van (sport)blessures. Dit kan door middel van gerichte oefeningen, veranderingen in trainingsschema en advies over materiaal en voeding.
Verder houdt hij zich bezig met het begeleiden van werknemers bij re-integratie na arbeidsongeschiktheid naar een volledige werk- en sporthervatting.

Er is veel bekend over het positieve effect van beweging op verschillende aandoeningen zoals diabetes mellitus en hart en vaatziekten . Hier speelt de sportfysiotherapeut een rol om samen met de cliënt een persoonlijk plan op te stellen met als doel een zo actief mogelijke en gezonde leefstijl te verkrijgen.

De sportfysiotherapeut begeleidt de sporter wanneer mogelijk tot op de trainingslocatie zelf. In overleg behoren risico screening, conditietesten en sportspecifieke metingen tot de mogelijkheden. Heeft uw club/vereniging hierin interesse neem dan contact met ons op.

Extra aandachtsgebieden van de sportfysiotherapeut:
  • Materiaalkeuze(sportgericht)
  • Voeding(algemene gezondheid)
  • Trainingsschema´s/advies
  • Herstel/preventie training
  • Taping/bracing
  • Wetenschappelijk onderbouwde behandelmethodes
© Fysiotherapie Transvaal