Home Team Klachten Therapieën Netwerken Praktijk Contact Nieuws Plattegrond
Artrose
Beroerte/CVA
COPD luchtwegklachten
Diabetes
Etalage benen
Hartfalen
Hernia
Lage rugpijn
Nekpijn
Osteoporose
Reuma
Sensorische klachten
Sportblessures
Stuitproblemen
Bekken(bodem) klachten
Whiplash
Zwangerschapsklachten
Cerebrovasculair Accident (CVA)

Een groot aantal mensen dat bij ons onder behandeling is, heeft een beroerte (hersenbloeding of herseninfarct) ofwel CVA gehad. De gevolgen van een CVA zijn per patiënt zeer verschillend. Denk bijvoorbeeld aan moeite hebben het evenwicht te bewaren, slecht kunnen lopen en/of een arm of been wat niet ´meewerkt´. Niet alleen lichamelijk, maar ook op psychosociaal vlak kunnen problemen ontstaan. Moeite hebben met plannen, verminderde concentratie en versterkte of verzwakte emoties zijn hiervan een voorbeeld. De oorzaak hiervan ligt in het beschadigde hersenweefsel.

Mensen die een CVA hebben gehad kunnen na een ziekenhuisopname worden opgenomen in een verpleeghuis, revalidatiecentrum of gaan direct naar huis. Met het revalidatiecentrum Basalt hebben wij goede contacten. Op woesdagmorgen en donderdagmorgen is Cynthia aanwezig bij Basalt vestiging in het HAGA ziekenhuis.
Na een revalidatietraject in het ziekenhuis of revalidatiecentrum kan u bij ons terecht om verder te revalideren. Hiervoor hebben wij niet alleen een oefenzaal ter beschikking, maar kunt u ook terecht in zwembad de Escamphof waar wij hydrotherapie (fysiotherapie in water) verzorgen. Soms is het nodig dat mensen thuis worden behandeld, wanneer het bijvoorbeeld niet mogelijk is om naar de praktijk te komen of
wanneer het handig is om te oefenen in de thuissituatie . Hiervoor is wel een verwijzing van de dokter nodig. Daarnaast participeren wij actief binnen een NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel)- netwerk waardoor wij op de hoogte blijven van de laatste kennis en u kwalitatief goede zorg kunnen leveren.

In het begin zal u vooruit gaan door te trainen, maar met regelmaat training blijft ook belangrijk wanneer er geen vooruitgang meer zichtbaar is. Zo voorkomt u een terugval, onderhoudt u uw vaardigheden en houdt u uw conditie op peil. Met een goede conditie verkleint u de kans op een tweede beroerte.
Het is goed dat u zelf aangeeft wat u wil bereiken zodat wij de behandeling, adviezen en begeleiding op uw doelen kunnen afstemmen.
Meer informatie vindt u ook bij 'Netwerken', onderdeel "Neuronetwerk".
Cynthia Feller-de Bruin en Sarah Meijers zijn aangesloten bij Neuronetwerk
© Fysiotherapie Transvaal